Nytårsdessert med kirsebær
Festlig nytårsdessert med kirsebær. Denne dessert med syltede kirsebær, vaniljemousse og et helt tyndt lag kirsebærglaze er et festligt indslag på nytårsbordet! Det meste af nytårsdesserten kan laves helt klar i god tid, så du kun skal tænke på at samle desserten på selve aftenen...
Ingredienser
Vaniljemousse
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
1
Vaniljestang
|
|
|
125 g
Sukker
|
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
|
4 dl
Yoghurt 10% eller skyr
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 glas
Syltede kirsebær, fx Amarena kirsebær (ca. 230 g)
|
|---|
Sprød bund
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
|---|---|
|
50 g
Flormelis (ca. ¾ dl)
|
|
|
25 g
Mandelmel
|
|
|
50 g
Koldt smør
|
|
|
1 spsk
Vand
|
Kirsebærglaze
|
6 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
150 g
Sukker
|
|
|
150 g
Glukosesirup
|
|
|
1 dl
Kirsebærsauce (lagen fra de syltede kirsebær)
|
|
|
Pink pastafarve
|
Pynt
|
Guldstøv eller flager af guld
|
|
|---|---|
|
Skovsyre
|
Sådan gør du
Vaniljemousse
Sprød bund
Kirsebærglaze
Sådan samler du nytårsdesserten
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hæld glaze over moussekuplerne og stil dem tilbage i fryseren i god tid inden servering - dette kan du gøre flere dage i forvejen. Så skal du blot flytte kuplerne med glaze over på de sprøde bunde og pynte dem lige inden serveringen. De tager ca. 1 time om at tø op.
Glazen på denne dessert er baseret på kirsebærlage og er således anderledes end de mere almindelige glazer, som typisk er baseret på hvid chokolade. Glazen i denne opskrift er transparent og glazen har en tyndere konsistens, hvorfor den også skal være køligere (ca. 25°) når den hældes over mousserne.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1137 kJ / 272 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,4 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 12,4 g |
| Kulhydrat: | 36,7 g |