Okse- og squashspyd med spidskålssalat

30 min
Okse- og squashspyd med spidskålssalat

2 slags saftige, grillede spyd serveret sammen med spidskålssalat fuld af smukke kontraster - mad der gør dig glad!

Ingredienser

Okse- og squashspyd

400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
1 Citron (usprøjtet) i halve både
1 Grøn squash i tern (ca. 200 g)
½ tsk Groft salt

Spidskålssalat

300 g Fintsnittet spidskål
100 g Flækkede, blancherede slikærter
½ spsk Flydende honning
2 spsk Friskpresset citronsaft
150 g Salatost i tern - let smuldret
1 dl Fintklippede sennepsspirer eller karse
1 spsk Sorte sesamfrø

Tilbehør

300 g Ristet grovbrød

Sådan gør du

Okse- og squashspyd

  • Bland det hakkede kød godt med salt og peber. Form kødet til 12 runde kødboller og sæt dem på 4 af spyddene skiftevis med citronstykker.
  • Sæt squashternene på de sidste 4 spyd. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill oksespyddene ca. 4 min. på hver side (ca. 8 min. i alt) - løsn kødbollerne med en paletkniv inden du vender spyddene. Tag spyddene af panden og hold dem varme. Grill squashspyddene ca. 2 min. på hver side, drys med salt og tag dem af panden.

Spidskålssalat

  • Kom imens spidskålen i et fad og fordel slikærterne oven på. Dryp med honning og citronsaft. Kom den smuldrede ost, sennepsspirer og sesamfrø på salaten og server den sammen med ristet brød og varme okse- og squashspyd.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8082 kJ / 1932 kcal

Næringsindhold pr. 100g

494 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 31 % 9 g
Kulhydrat: 38,1 % 11,1 g
Fedt: 30,9 % 4,1 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/okse--og-squashspyd-med-spidskalssalat/