Oksebøffer med kartoffelflager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Møre oksebøffer og sprøde kartoffelflager giver et skønt modspil. Sammen med den cremede sauce imponerer denne ret hver gang.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelflager (24 stk.)

Oksebøffer

  • 25 g smør
  • 4 skiver oksemørbrad (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Svampe

  • 25 g smør
  • 300 g små hele østershatte eller store østershatte i strimler
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelflager

Bland ost og kartofler i en skål. Sæt kartoffelblandingen i små toppe (a ca. 1½ spsk) på 2 plader med bagepapir. Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter). Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber. Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne. Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter bagningen.

Oksebøffer

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce

Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog panden af. Hæld løg og bouillon i en gryde. Tilsæt flødefraiche og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt ærter, estragon, salt og peber. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. og smag den til.

Svampe

Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 2 min. Tilsæt eddike, salt og peber og smag til.

Tip

Kartoffelflagerne kan bages i forvejen. Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen, ca. 2 min. ved 250°.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 250°.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Her vil en moden rødvin fra Bordeaux, gerne en saint emilion ( gerne grand cru) være det bedste vinvalg. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf