Oksebøffer med kartoffelflager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Møre oksebøffer og sprøde kartoffelflager giver et skønt modspil. Sammen med den cremede sauce imponerer denne ret hver gang.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelflager (24 stk.)

Oksebøffer

  • 25 g smør
  • 4 skiver oksemørbrad (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Svampe

  • 25 g smør
  • 300 g små hele østershatte eller store østershatte i strimler
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelflager

Bland ost og kartofler i en skål. Sæt kartoffelblandingen i små toppe (a ca. 1½ spsk) på 2 plader med bagepapir. Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter). Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber. Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne. Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter bagningen.

Oksebøffer

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce

Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog panden af. Hæld løg og bouillon i en gryde. Tilsæt flødefraiche og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt ærter, estragon, salt og peber. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. og smag den til.

Svampe

Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 2 min. Tilsæt eddike, salt og peber og smag til.

Tip

Kartoffelflagerne kan bages i forvejen. Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen, ca. 2 min. ved 250°.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 250°.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Her vil en moden rødvin fra Bordeaux, gerne en saint emilion ( gerne grand cru) være det bedste vinvalg. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf