Oksefilet med gremolatasmør
1 timer

Oksefilet med gremolatasmør

Saftig oksefilet på et leje af friske grøntsager.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefilet med gremolatasmør

Saftig oksefilet på et leje af friske grøntsager.

Antal portioner
  • 500 g oksefileter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Gremolatasmør

  • 50 g blødt smør
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl hakket bredbladet persille
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grøntsagssalat

  • 4 gulerødder i tynde skiver
  • 200 g haricots verts
  • 100 g groftrevet romainesalat
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1½ dl grofthakkede friske basilikumblade
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 2 spsk ristede pinjekerner

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Drys kødet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet på alle sider i ca. 2 min. Læg kødet i et lille ovnfast fad og steg det midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 60°. Lad kødet hvile tildækket i ca. 10 min.

Gremolatasmør

Pisk smørret sammen med hvidløg, citronskal, persille, salt og peber. Smag til.

Grøntsagssalat

Kog gulerødder og bønner i letsaltet vand og uden låg i ca. 4 min. Vend de afdryppede grøntsager sammen med salat, løg og basilikum. Pisk olie, eddike, salt og peber sammen og hæld det over salaten.

Ved serveringen

Skær kødet i skiver og læg dem på salaten. Fordel lidt gremolatasmør på kødet og drys med pinjekerner. Server brød og resten af smørret til.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 125°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 47 %
Print