Oksefilet med ovnbagte grøntsager og bønnepesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Denne ret er både flot og lækker med masser af grøntsager, cremet dip og sauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 afpudset oksefilet (ca. 1¼ kg)
  • bomuldssnor
  • 25 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl vand

Ovnbagte grøntsager

  • 1 liter vand
  • 750 g små, faste kartofler i hele eller halve, fx nix pille
  • 4 gulerødder i kvarte
  • 2 rødbeder i grove stykker
  • 2 røde peberfrugter i grove stykker
  • 5 rødløg i tykke både
  • 25 g smør
  • 4 spsk friske rosmarinblade
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bønnepesto

Sauce med sennepsfrø og peberkorn

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Sådan gør du

Sådan gør du

Gå fileten efter for sener og hinder. Bind bomuldssnor om kødet 5-6 steder, så det holder faconen. Lad smør og olie blive gyldent i en pande og brun fileten på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg stegen på en rist over en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys fileten med salt og peber og kom vand i bradepanden. Steg oksefileten midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - se tip. Tag stegen ud og lad den hvile godt tildækket. Skru op for ovnen - 275°.

Ovnbagte grøntsager

Bring vand i kog i en gryde. Kom kartoflerne i det kogende vand og lad dem blive i vandet i ca. 3 min. Tag dem op med en hulske. Kom gulerødderne i vandet i ca. 1 min. og tag dem op. Blancher rødbederne på samme måde i ca. 3 min. Rengør gryden. Bland kartofler, de blancherede grøntsager, peberfrugt, løg og smør. Læg et stykke bagepapir i ovnens bradepande og fordel grøntsagerne heri. Drys med rosmarin, salt og peber. (Grøntsagerne kan stå tildækket og køligt i 6-8 timer - inden bagning.) Bag grøntsagerne midt i ovnen.

Bønnepesto

Kom imens bønnerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 3 min. Afdryp bønnerne i et dørslag og lad dem køle af. Kom alle ingredienserne i en skål og blend dem med en stavblender, til blandingen er nogenlunde glat. Stil bønnepestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Sauce

Hak de 2 slags peberkorn groft med en kniv. Kom peber og sennepsfrø i en lille gryde. Rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt fløde, salt, stegesky fra bradepanden og sky fra kødet (ca. 1½ dl i alt). Bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Tip

Mål kødets centrumstemperatur efter ca. 1 time og 15 min. - den skal være 58° (rødt), 65° (rosa) eller 68° (svagt rosa). Centrumstemperaturene er højere, ved lavtemperaturstegning, end man måske er vant til. Det skyldes at temperaturen ikke fortsætter med at stige i stegen, efter den er kommet ud af ovnen.

Stegetid for oksefilet

Ca. 1 time og 20 min. ved 125° - traditionel ovn.

Bagetid for grøntsager

Ca. 20 min. ved 275° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: