Oksehøjreb med marinerede forårsgrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En lun gæstemiddag, der er velegnet til en buffet. Det meste kan tilberedes i god tid.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Oksehøjreb

  • 2 kg oksehøjrebsfilet med fedtkant skåret af den nederste del af oksehøjrebet
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl vand

Marinerede forårsgrøntsager

  • 300 g majroer i både
  • 300 g gulerødder i skiver
  • 1½ liter kogende vand
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g nye zittauerløg i både
  • 300 g friske sukkerærter
  • 500 g små, nye kogte og lune kartofler

Marinade

  • ½ dl risvinseddike
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk rapsolie

Tilbehør

  • 400 g lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksehøjreb

Læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen. Drys med salt og peber, og brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Mål stegens centrumstemperatur efter ca. 2 timer - den skal være 58-60° (rødt), 65° (rosa) eller 68° (svagt rosa). Steg evt. kødet færdigt - og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time.

Marinerede forårsgrøntsager

Kom imens majroer og gulerødder i det kogende vand tilsat salt, og kog dem i ca. 2 min. Tilsæt løg og kog i yderligere ca. 1 min. Kom sukkerærter i, og giv dem et opkog. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte.

Marinade

Pisk marinaden sammen, og smag den til. Læg grøntsagerne i en skål, og hæld marinaden over. Lad dem trække tildækket i ca. 1 time.

Ved serveringen

Vend kartoflerne i grøntsagerne, og anret i en stor skål. Skær kødet i tynde skiver, og anret på et varmt fad.

Tip

Dressingen til forårsgrøntsagerne, kan piskes sammen dagen før og grøntsagerne kan marineres heri nogle timer før serveringen

Bruning

Ca. 20 min. ved 225°.

Stegetid

Ca. 2½ time ved 100°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 30530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: