Oksehøjreb med marinerede forårsgrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En lun gæstemiddag, der er velegnet til en buffet. Det meste kan tilberedes i god tid.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Oksehøjreb

  • 2 kg oksehøjrebsfilet med fedtkant skåret af den nederste del af oksehøjrebet
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl vand

Marinerede forårsgrøntsager

  • 300 g majroer i både
  • 300 g gulerødder i skiver
  • 1½ liter kogende vand
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g nye zittauerløg i både
  • 300 g friske sukkerærter
  • 500 g små, nye kogte og lune kartofler

Marinade

  • ½ dl risvinseddike
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 spsk rapsolie

Tilbehør

  • 400 g lyst brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Oksehøjreb

Læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen. Drys med salt og peber, og brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Mål stegens centrumstemperatur efter ca. 2 timer - den skal være 58-60° (rødt), 65° (rosa) eller 68° (svagt rosa). Steg evt. kødet færdigt - og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time.

Marinerede forårsgrøntsager

Kom imens majroer og gulerødder i det kogende vand tilsat salt, og kog dem i ca. 2 min. Tilsæt løg og kog i yderligere ca. 1 min. Kom sukkerærter i, og giv dem et opkog. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte.

Marinade

Pisk marinaden sammen, og smag den til. Læg grøntsagerne i en skål, og hæld marinaden over. Lad dem trække tildækket i ca. 1 time.

Ved serveringen

Vend kartoflerne i grøntsagerne, og anret i en stor skål. Skær kødet i tynde skiver, og anret på et varmt fad.

Tip

Dressingen til forårsgrøntsagerne, kan piskes sammen dagen før og grøntsagerne kan marineres heri nogle timer før serveringen

Bruning

Ca. 20 min. ved 225°.

Stegetid

Ca. 2½ time ved 100°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 30530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 53 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: