Oksehøjreb og vintergrøntsager
2 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Sådan får du en perfekt oksehøjreb - skøn gæsteret, når I er mange. Her får du opskriften på perfekt stegt oksehøjreb - og dertil dejlige danske vintergrøntsager og en bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.
Ingredienser
2¾ kg
Oksehøjreb uden ben
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4 dl
Vand
|
Sauce
1 liter
Rødvinssauce
|
---|
Vintergrøntsager
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
1½ liter
Vand vand
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1
Knoldselleri i stave
|
|
600 g
Rosenkål i halve
|
|
50 g
Smør
|
|
2
Rødløg i både
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dl
Hakket persille
|
Tilbehør
Bagt kartoffelmos med hvidløg - se opskrift herunder
|
---|
Sådan gør du
Sauce
Vintergrøntsager
Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de skal svitses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26078 kJ / 6233 kcal
Næringsindhold pr. 100g
293 kJ / 70 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 50,1 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 11,1 % | 1,9 g |
Fedt: | 38,8 % | 3,1 g |
