Oksehøjreb og vintergrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

En rigtig dejlig gæsteret, hvis man skal være mange. Et skønt stykke kød, dejlige danske vintergrøntsager og en herlig bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2¾ kg oksehøjreb uden ben
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl vand

Sauce

Vintergrøntsager

  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ liter vand vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 knoldselleri i stave
  • 600 g rosenkål i halve
  • 50 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • bagt kartoffelmos med hvidløg - se link

Indkluderet i opskriften

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids højrebets fedtkant og læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Støt evt. stegen med sammenkrøllet alufolie, så den ligger lige. Drys med salt og peber og brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg oksehøjrebet færdigt - dryp kødet med stegesky 2-3 gange. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time. Gem stegeskyen.

Sauce

Skum fedtet af stegeskyen og kog den ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl. Tilsæt rødvinssauce og varm saucen igennem under omrøring. Kom evt. sky fra kødet i og smag til.

Vintergrøntsager

Kom imens nødderne i en stor gryde og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem op. Bring vand tilsat salt i kog i gryden. Tilsæt selleri og rosenkål og kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt selleri, rosenkål og salt. Svits grøntsagerne i ca. 3 min. og vend nødder og persille i. Smag til.

Genvej

Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de skal svitses.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 1 time ved 175°.

Drikkevarer

Rødvin - sydfransk syrah eller en australsk shiraz.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 58320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag