Oksehøjreb og vintergrøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

En rigtig dejlig gæsteret, hvis man skal være mange. Et skønt stykke kød, dejlige danske vintergrøntsager og en herlig bagt kartoffelmos med smag fra hvidløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2¾ kg oksehøjreb uden ben
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl vand

Sauce

Vintergrøntsager

  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ liter vand vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 knoldselleri i stave
  • 600 g rosenkål i halve
  • 50 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • bagt kartoffelmos med hvidløg - se link

Indkluderet i opskriften

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rids højrebets fedtkant og læg stegen på ovnens rist i bradepanden. Støt evt. stegen med sammenkrøllet alufolie, så den ligger lige. Drys med salt og peber og brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg oksehøjrebet færdigt - dryp kødet med stegesky 2-3 gange. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile tildækket (ikke fedtkanten) i ca. ½ time. Gem stegeskyen.

Sauce

Skum fedtet af stegeskyen og kog den ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl. Tilsæt rødvinssauce og varm saucen igennem under omrøring. Kom evt. sky fra kødet i og smag til.

Vintergrøntsager

Kom imens nødderne i en stor gryde og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tag dem op. Bring vand tilsat salt i kog i gryden. Tilsæt selleri og rosenkål og kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt selleri, rosenkål og salt. Svits grøntsagerne i ca. 3 min. og vend nødder og persille i. Smag til.

Genvej

Rosenkål og selleri kan koges ca. 4 timer før, de skal svitses.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 1 time ved 175°.

Drikkevarer

Rødvin - sydfransk syrah eller en australsk shiraz.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 58320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 77,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag