Oksekødssuppe med urteskum
•
Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider. Med inspiration fra de første jægersamfund, er her vores moderne fortolkning af en urtids-suppe.
Ingredienser
Urtesuppe
|
1½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
|---|---|
|
400 g
Oksesmåkød
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
3 stilke
Bredbladet persille
|
|
|
300 g
Persillerødder i mindre stykker
|
Perlebygdrys
|
3 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
2 dl
Perlebyg (ca. 160 g)
|
|
|
200 g
Persillerødder i små tern
|
Urteskum
|
100 g
Skyllet rucolasalat
|
|
|---|---|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
|
50 g
Porrer strimlet og fintsnittet
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Urtesuppe
Perlebygdrys
Urteskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du bevæger dig ud i naturen kan du evt. prøve at bruge brændenælde og mælkebøtteblade til suppen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
300 kJ / 72 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 3,9 g |
| Fedt: | 3,6 g |
| Kulhydrat: | 5,9 g |