Oksekødssuppe
20 min
•
Arbejdstid: 10 min
Fryseegnet
•
Skøn og fyldig oksekødssuppe med både peberfrugt og bønner. Denne oksekødssuppe med masser af smag og fylde er lynhurtig og perfekt at servere på en kølig dag. Lav gerne en stor portion, så er der til et par dage - evt. i forskellige variationer. Tilsæt evt. også pasta - det vil nok især glæde børn og barnlige sjæle.
Ingredienser
Oksekødssuppe
20 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i tern (ca. 150 g)
|
|
1
Gul peberfrugt i tern (ca. 150 g)
|
|
1 dåse
Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
|
|
1 dåse
Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 liter
Kalvebouillon
|
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
½ dl
Hakkede krydderurter, fx timian eller persille
|
|
Groftkværnet peber
|
Tilbehør
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Oksekødssuppe
Servering af oksekødssuppe
Er der suppe til overs kan du bruge den som sauce til pasta eller kartoffelmos. Suppler evt. med flere grøntsager - jævn saucen, hvis du synes den er for tynd. Suppen er også velegnet at tilsætte pasta. Giv suppen et skud chili - så varmer den endnu mere.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8011 kJ / 1915 kcal
Næringsindhold pr. 100g
288 kJ / 69 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 26,7 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 48,1 % | 8,2 g |
Fedt: | 25,2 % | 2 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.