Oksepie og krydrede bønner
1 timer

Oksepie og krydrede bønner

Denne ovnret har masser af fylde og fungerer perfekt som efterårs- eller vintermad.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksepie og krydrede bønner

Denne ovnret har masser af fylde og fungerer perfekt som efterårs- eller vintermad.

Antal portioner

Kartoffelmos

Krydrede bønner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g grønne bønner, fx haricots verts
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos

Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 min - eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mosen. Smag til.

Lad smørret smelte i en sauterpande, ved kraftig varme, men uden at det bruner og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt tomatsauce, salt og peber og bring saucen i kog. Lad den koge i ca. 2 min og smag til. Hæld kødsaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) og fordel mosen herpå som et låg. Drys de 2 spsk ost på og gratiner oksepien øverst i ovnen til osten er gylden.

Krydrede bønner

Bring imens vand og salt i kog og kog bønnerne uden låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra bønnerne og damp dem tørre. Vend hvidløg og olie i bønnerne og server dem lune til oksepien.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 105740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %
Print