Oksepie og krydrede bønner - Opskrifter - Arla

Oksepie og krydrede bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

1 timer

Denne ovnret har masser af fylde og fungerer perfekt som efterårs- eller vintermad.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelmos

Krydrede bønner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g grønne bønner, fx haricots verts
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk olivenolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelmos

Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 min - eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mosen. Smag til.

Lad smørret smelte i en sauterpande, ved kraftig varme, men uden at det bruner og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt tomatsauce, salt og peber og bring saucen i kog. Lad den koge i ca. 2 min og smag til. Hæld kødsaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) og fordel mosen herpå som et låg. Drys de 2 spsk ost på og gratiner oksepien øverst i ovnen til osten er gylden.

Krydrede bønner

Bring imens vand og salt i kog og kog bønnerne uden låg i ca. 4 min. Hæld vandet fra bønnerne og damp dem tørre. Vend hvidløg og olie i bønnerne og server dem lune til oksepien.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: