Oksespyd og jordbærtabbouleh
30 min
•
Tabbouleh er en skønog fyldig salat, som stammer fra det arabiske køkken. Her har den fået et lille dansk tvist med agurk og jordbær.
Ingredienser
Jordbærtabbouleh
|
200 g
Couscousgryn, fx fuldkorn (ca. 2½ dl)
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
2½ dl
Kogende vand
|
|
2 dl
Strimlede mynteblade
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
150 g
Salatost i tern
|
|
|
1
Agurk i tern (ca. 300 g)
|
|
|
75 g
Rensede babysalatblade
|
|
|
250 g
Friske jordbær i kvarte
|
Oksespyd
|
50 g
Salatost i tern
|
|
|---|---|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
|
4
Bambusspyd - ca. 20 cm lange
|
Citronhytteost
|
200 g
Hytteost
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Pynt
|
Mynteblade
|
|---|
Tilbehør
|
240 g
Landbrød
|
|---|
Sådan gør du
Jordbærtabbouleh
Oksespyd
Citronhytteost
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
501 kJ / 120 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 8,8 g |
| Fedt: | 3,2 g |
| Kulhydrat: | 13,7 g |