Suppe-bar
30 min

Suppe-bar

Gør din suppe personlig og fyld den med dit favoritfyld. Kombinationsmulighederne er uendelige og kun fantasien sætter grænser.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Suppe-bar

Gør din suppe personlig og fyld den med dit favoritfyld. Kombinationsmulighederne er uendelige og kun fantasien sætter grænser.

Antal portioner
  • 4 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • 100 g agurk i tern
  • 100 g rød peberfrugter i tern
  • 2 små bananer i mindre stykker
  • 150 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 100 g rosiner
  • 75 g saltede peanuts
  • 100 g mild mangochutney - evt. blendet
  • 25 g tørristet kokosmel

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Hæld suppen i en tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring.

Ved serveringen

Anret suppen i dybe tallerkener og server ris, agurketern og resten af ingredienserne i små skåle ved siden af.

Orientalsk suppe-bar er velegnet til børn - lad fx børnene skære agurk, peberfrugt, banan og lad dem anrette tilbehøret i små skåle. Så kan børnene hver især vælge lige præcis det tilbehør de synes godt om.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 30 %
Print