Ørredrillettes
1 time 50 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Kold ørredrillettes med kogte kartofler, cornichoner, rødløg og frisk dild. Opskrift på en nem lækkerbisken, både på frokostbordet, som snack, tapas - og i både madpakke og på picnic.
Ingredienser
|
4
Røgede ørredfileter uden skind (ca. 250 g)
|
|
|---|---|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
|
100 g
Kolde, kogte kartofler i små tern
|
|
|
25 g
Grofthakkede cornichoner
|
|
|
3 spsk
Finthakket frisk dild
|
|
|
2 spsk
Finthakket rødløg
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
|
Dildkviste
|
|
|---|---|
|
Rødløg i tynde både
|
Tilbehør
|
360 g
Ristet rugbrød
|
|
|---|---|
|
1 dl
Ufarvet lagereddike
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Ørredrillettes kan også serveres i en skål. Bank skålen let mod køkkenbordet før den tildækkede ørredrillettes stilles på køl. Ørredrillettes kan stå tildækket i køleskabet til næste dag.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
623 kJ / 149 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,3 g |
| Protein: | 7,4 g |
| Fedt: | 4,7 g |
| Kulhydrat: | 19 g |