Ossobuco med gremolata

2 timer 30 min
Arbejdstid: 45 min
Ossobuco med gremolata

Ossobuco er en italiensk klassiker, der simrer sig mør og fuld af smag i en lækker sauce med hvidløg, urter og grøntsager - og masser af gremolata på toppen. Retten er enkel at lave, men smager af noget helt særligt – perfekt til weekend og gæster. Serveres fx med risotto, kartoffelmos eller godt brød.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Ossobuco

4 skiver Kalveskank (ca. 1 kg)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
2 tsk Fint salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
3 Skrællede gulerødder i store tern (ca. 250 g)
300 g Knoldselleri i store tern
2 Store, grofthakkede løg (ca. 200 g)
5 stilke Bladselleri i skiver
3 Store, finthakkede fed hvidløg
3 spsk Koncentreret tomatpuré
2 dl Rødvin
1 dåse Flåede tomater
5 dl Oksebouillon

Gremolata

4 spsk Grofthakket bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Små finthakkede fed hvidløg

Tilbehør

Kartoffelmos

Sådan gør du

Ossobuco

  • Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så den ikke danner skål under bruningen.
  • Vend mel, salt og peber sammen og lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Vend kødet i melblandingen og brun det ad to omgange i ca. 2 min. på hver side.
  • Tag kødet op og brun gulerødder, knoldselleri, løg, bladselleri og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt tomatpuré og steg yderligere ca. 1 min.
  • Læg kødet på grøntsagerne og hæld vin ved. Bring retten i kog og lad vinen koge ind i ca. 10 min.
  • Dæk retten med flåede tomater og kalvebouillon, bring i kog, og kog ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.
  • Tag låget af og kog ind ved kraftig varme i ca. ½ time. Smag til.

Gremolata

  • Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål og stil blandingen tildækket i køleskabet.
  • Server ossobuco med varm kartoffelmos og drys med gremolata.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

I stedet for at koge retten kan du tilberede ossobuco i ovnen. Kom kødet i en ovnfast gryde med låg og steg det i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

371 kJ / 89 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 1 g
Protein: 7,1 g
Fedt: 4,4 g
Kulhydrat: 3,9 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ossobuco/