Ossobuco med gremolata
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•

Ossobuco er en italiensk klassiker, der simrer sig mør og fuld af smag i en lækker sauce med hvidløg, urter og grøntsager - og masser af gremolata på toppen. Retten er enkel at lave, men smager af noget helt særligt – perfekt til weekend og gæster. Serveres fx med risotto, kartoffelmos eller godt brød.
Ingredienser
Ossobuco
4 skiver
Kalveskank (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
2 tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
|
3
Skrællede gulerødder i store tern (ca. 250 g)
|
|
300 g
Knoldselleri i store tern
|
|
2
Store, grofthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
5 stilke
Bladselleri i skiver
|
|
3
Store, finthakkede fed hvidløg
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 dl
Rødvin
|
|
1 dåse
Flåede tomater
|
|
5 dl
Oksebouillon
|
Gremolata
4 spsk
Grofthakket bredbladet persille
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
Tilbehør
Kartoffelmos
|
---|
Sådan gør du
Ossobuco
Gremolata
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for at koge retten kan du tilberede ossobuco i ovnen. Kom kødet i en ovnfast gryde med låg og steg det i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
371 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1 g |
Protein: | 7,1 g |
Fedt: | 4,4 g |
Kulhydrat: | 3,9 g |
