Ossobuco med safranris og gremolata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

Ossobuco er dejlig mør simremad, som her får det sidste pift af gremolataen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skiver kalveskank (ca. 1 kg)
  • 25 g smør
  • 1 stort grofthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 5 små grofthakkede fed hvidløg
  • ½ liter tør hvidvin, fx riesling
  • 2 kviste bredbladet persille
  • 3 kviste frisk timian
  • 6 friske salvieblade
  • 1 halveret rød chilipeber uden kerner
  • 4 ansjosfileter
  • 5 modne tomater i halve
  • ½ liter kalvebouillon
  • 1½ tsk groft salt

Safranris

  • 8 safrantråde
  • ¼ liter tør hvidvin, fx riesling
  • 3½ dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Gremolata

  • 4 spsk grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så de ikke danner skål under bruningen. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kødet af 2 omgang i ca. 2 min. på hver side. Tag kødet op og brun løg, hvidløg i ca. 1 min. Læg kødet på løgene sammen med persille, timian, salvie, chili og halvdelen af vinen. Bring retten i kog og lad vinen koge ind i ca. 10 min. Læg 1 ansjosfilet på hver skive kød og dæk retten med tomater, resten af vinen og kalvebouillon til det næsten dækker. Tilsæt salt og bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Tag låget af og kog den ved kraftig varme i ca. ½ time.

Safranris

Kom safrantråde og vin i en tykbundet gryde og lad dem trække i ca. ½ time. Tilsæt vand og salt og bring blandingen i kog. Kom risene i og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca. 12 min., stadig under låg.

Gremolata

Bland persille, citronskal og hvidløg i en skål og stil det tildækket i køleskabet.

Tips

På den tid af året hvor tomaterne ikke er i sæson kan du bruge en dåse hakkede tomater.

I stedet for at koge retten kan du tilberede den i ovnen. Kom den i en ovnfast gryde med låg og steg den i 3-3½ time ved 175° - traditionel ovn. Eller til kødet er mørt.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: