Ost med hasselnødder i ahornsirup

Bedømmelse

(8 vurderinger)

45 min

Opskriften på ost med hasselnødder i ahornsirup er nem og giver en lækker dessert. Smagen af de ristede hasselnødder i ahornsirup er perfekt til skimmelost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 1 dl ahornsirup

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke så de fleste skaller falder af. Kom nødderne i en skål og hæld sirup over.

Skær osten i skiver. Anret dem på portionstallerkener sammen med lidt nødder og sirup. Server resten i en skål ved siden af.

Ristning

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Hasselnødder i ahornsirup passer også godt til danablu eller en modnet fast gul ost.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 63 %

Print

Kilde: