Ost med hasselnødder i ahornsirup

Ost med hasselnødder i ahornsirup

45 min
Opskriften på ost med hasselnødder i ahornsirup er nem og giver en lækker dessert. Smagen af de ristede hasselnødder i ahornsirup er perfekt til skimmelost.

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke så de fleste skaller falder af. Kom nødderne i en skål og hæld sirup over.
  • Skær osten i skiver. Anret dem på portionstallerkener sammen med lidt nødder og sirup. Server resten i en skål ved siden af.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Hasselnødder i ahornsirup passer også godt til danablu eller en modnet fast gul ost.

Energiindhold for hele retten:

13348 kJ / 3190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1690 kJ / 404 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,7 % 10,6 g
Kulhydrat: 27,3 % 27,1 g
Fedt: 62 % 28,3 g

Ingredienser

100 g Hasselnøddekerner
1 dl Ahornsirup
400 g Hvidskimmelost, fx Saga Classic
Tilbehør
150 g Flutes