Ostegratinerede rodfrugter med savojkålssalat

45 min
Ostegratinerede rodfrugter med savojkålssalat

Uhm! Rodfrugter bagt i ovnen og med et ekstra pift og spark af smeltet ost med chili.

Ingredienser

800 g Kartofler i stave
1½ spsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
1 Knoldselleri i stave (ca. 400 g)
3 Rødbeder i stave (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
175 g Revet tex mex ost

Savojkålssalat

225 g Fintsnittet savojkål
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
1½ dl Grofthakket bredbladet persille
75 g Bresaola - lufttørret okseinderlår, i tynde skiver

Sådan gør du

  • Læg kartoflerne i en stor bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) vend dem med olie og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.
  • Vend selleri- og rødbedestave med salt. Tag efter ca. 10 min. kartoflerne ud af ovnen og fordel rodfrugterne på kartoflerne. Bag i ca. 15 min. Tag bradepanden ud igen og drys med ost. Bag rodfrugterne færdige de sidste ca. 5 min., til osten er smeltet.

Savojkålssalat

  • Knug imens savojkålen med salt, så kålen falder lidt sammen og bliver nemmere at spise. Vend savojkålen med persille, citronskal og -saft og smag til.
  • Server savojkålssalat og bresaola sammen med de ostegratinerede rodfrugter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7146 kJ / 1708 kcal

Næringsindhold pr. 100g

331 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 17 % 3,3 g
Kulhydrat: 48,6 % 9,4 g
Fedt: 34,4 % 3,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ostegratinerede-rodfrugter-med-savojkalssalat/