Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

30 min
Ostegratineret tomatsuppe med sprøde tortillas

Tomatsuppen, med fyld af bønner, kyllingefilet, græskar og æble, bliver ekstra lækker med smeltet ost på toppen.

Ingredienser

1 dåse Kidneybønner (ca. 420 g)
300 g Kyllingefilet i tynde strimler (ca. g)
200 g Græskar i mundrette stykker, fx hokkaido
2 Rødkindede, syrlige æbler i mundrette stykker (ca. 200 g)
¾ tsk Groft salt
1 liter Tomatsuppe
75 g Revet tex mex ost

Tilbehør

6 Mellem fuldkornstortillaer
3 spsk Vand
1 tsk Sorte sesamfrø
½ tsk Havsalt

Pynt

½ tsk Sorte sesamfrø
Evt. krydderurter

Sådan gør du

  • Skyl bønnerne godt og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Fordel bønner, rå kyllingestrimler, græskar og æbler i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4-5 dl).
  • Drys med salt, hæld suppen over og drys med den revne ost.

Tilbehør

  • Pensl de 6 tortillas med vand, drys med sesamfrø og salt og tryk det fast.
  • Skær pandekagerne ud i halve og læg dem på to plader med bagepapir.
  • Gratiner suppen på ovnens rist øverst i ca. 20 min. ved 200° - varmluft og rist de halve tortillas i midten og nederst i ovnen i ca. 15 min.
  • Drys suppen med sesamfrø og krydderurter og server med de sprøde tortillas.

I stedet for græskar, kan du bruge kartofler, som du forkoger i vand tilsat salt i ca. 10 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7922 kJ / 1893 kcal

Næringsindhold pr. 100g

343 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 53 % 10,7 g
Fedt: 30,9 % 2,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ostegratineret-tomatsuppe-med-sprode-tortillas/