Ostekiks med kommen

Ostekiks med kommen

60+ min
Spændende kiks af bl.a. grahamsmel, havregryn, farin og lidt ost med kommen. Du kan skrue op og ned for smagen, afhængig af hvor moden en ost, du vælger.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 13 min. ved 175°.

  • Bland de 2 slags mel, havregryn, farin, bagepulver og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen, evt. med vand. Form dejen til en ca. 15 cm lang, tyk rulle. Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time. Skær dejen i ca. ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir. Prik kiksene med en gaffel og bag dem øverst i ovnen.
Tips
  • Kiksene smager godt med koldt smør eller med ost, fx blå- og hvidskimmel, hvidskimmel eller ekstra lagret danbo ost. Dejen kan ligge i køleskabet fra dag til dag. De bagte kiks kan gemmes i en kagedåse i ca. 4 døgn.
Energiindhold for hele retten:

9313 kJ / 2226 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1757 kJ / 420 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5 g
Protein: 11,6 % 12 g
Kulhydrat: 34,1 % 35,3 g
Fedt: 54,3 % 25,8 g

Ingredienser

150 g Grahamsmel (ca. 2½ dl)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
45 g Havregryn (ca. 1½ dl)
2 spsk Brun farin
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
100 g Koldt smør
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
Evt. 1 spsk vand