Ostekiks med kommen

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Spændende kiks af bl.a. grahamsmel, havregryn, farin og lidt ost med kommen. Du kan skrue op og ned for smagen, afhængig af hvor moden en ost, du vælger.

Ingredienser

28 stk. pr. portion

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland de 2 slags mel, havregryn, farin, bagepulver og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt osten. Ælt dejen let sammen, evt. med vand. Form dejen til en ca. 15 cm lang, tyk rulle. Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time. Skær dejen i ca. ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir. Prik kiksene med en gaffel og bag dem øverst i ovnen.

Tips

Kiksene smager godt med koldt smør eller med ost, fx blå- og hvidskimmel, hvidskimmel eller ekstra lagret danbo ost. Dejen kan ligge i køleskabet fra dag til dag. De bagte kiks kan gemmes i en kagedåse i ca. 4 døgn.

Bagetid

Ca. 13 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: