Ostemad med hybenmarmelade

Ostemad med hybenmarmelade

25 min
Giv din ostemad smag af dansk sensommer, med denne dejlige hybenmarmelade.

Sådan gør du

Hybenmarmelade
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom hyben og æble i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker.
  • Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i ca. 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld hybenmarmeladen på et rengjort, skoldet glas og luk det.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg osten herpå.
  • Kom lidt hybenmarmelade på midten af de 2 ostemadder, pynt med tallerkensmækkere og server.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6174 kJ / 1476 kcal

Næringsindhold pr. 100g

993 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 5,7 g
Protein: 9,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 65,7 % 38,4 g
Fedt: 25,2 % 6,8 g

Ingredienser

Hybenmarmelade - ca. 2½ dl
Vaniljestang
½
Rengjorte hyben
150 g
Æble i små tern (ca. 75 g)
1
Vand
1 dl
Sukker
75 g
Rugbrød
2 skiver
Smør
20 g
Riberhus® ML 25% (45+)
4 skiver
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)