Ostemad med hybenmarmelade

Ostemad med hybenmarmelade

25 min
Giv din ostemad smag af dansk sensommer, med denne dejlige hybenmarmelade.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostemad-med-hybenmarmelade/

Sådan gør du

Hybenmarmelade
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom hyben og æble i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker.
  • Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i ca. 20 min.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld hybenmarmeladen på et rengjort, skoldet glas og luk det.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg osten herpå.
  • Kom lidt hybenmarmelade på midten af de 2 ostemadder, pynt med tallerkensmækkere og server.
Energiindhold for hele retten:

5743 kJ / 1373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

954 kJ / 228 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5 g
Protein: 8,9 % 5 g
Kulhydrat: 71,4 % 40,1 g
Fedt: 19,7 % 5,1 g

Ingredienser

Hybenmarmelade - ca. 2½ dl
½ Vaniljestang
150 g Rengjorte hyben
1 Æble i små tern (ca. 75 g)
1 dl Vand
75 g Sukker
2 skiver Rugbrød
20 g Smør
4 skiver Skæreost
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)