Arla nu
Opskrifter
Opskrifter, viden og inspiration
Opskrifter
Råvarekalender
Arla®s Leksikon
Artikler
Indkøbsliste
Lav din egen madplan
Produkter
Vores brands
Alle brands
Arla®
Arla® 24
Arla A38®
Arla® ØKO
Arla® Protein
Arla Cultura®
Arla® JÖRĐ
Arla Karolines Køkken®
Arla® Klovborg
Arla® LactoFREE
Arla Protino®
Arla Unika®
Baby&Me® Organic
Cheasy®
Buko®
Matilde®
Riberhus®
Kærgården®
Yoggi®
Castello®
Lurpak®
Babymad
Fløde
Koldskål
Laktosefri
Morgenmad
Mælk
Ost
Smør- og smørbar
Yoghurt
Økologi
Nye produkter
Produkter A-Å
Omtanke
Om Arla
Arla
Opskrifter
Ostemad med hybenmarmelade
Ostemad med hybenmarmelade
25 min
•
Kommentarer
Giv din ostemad smag af dansk sensommer, med denne dejlige hybenmarmelade.
Sådan gør du
Hybenmarmelade
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom hyben og æble i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker.
Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i ca. 20 min.
Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
Hæld hybenmarmeladen på et rengjort, skoldet glas og luk det.
Smør rugbrødskiverne med smør og læg osten herpå.
Kom lidt hybenmarmelade på midten af de 2 ostemadder, pynt med tallerkensmækkere og server.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5743 kJ / 1373 kcal
Næringsindhold pr. 100g
954 kJ / 228 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
5 g
Protein:
8,9 %
5 g
Kulhydrat:
71,4 %
40,1 g
Fedt:
19,7 %
5,1 g
Ingredienser
Hybenmarmelade - ca. 2½ dl
½
Vaniljestang
150 g
Rengjorte hyben
1
Æble i små tern (ca. 75 g)
1 dl
Vand
75 g
Sukker
2 skiver
Rugbrød
20 g
Smør
4 skiver
Skæreost
Blomsterkarse (tallerkensmækkere)
Andre gode forslag
45 min
Spaghetti Carbonara
(525)
1 time
Lasagne italienne
(623)
45 min
Grøn kartoffelsalat
(4)
20 min
Quesadillas i airfryer
(15)
30 min
Ramsløgspesto
(39)
30 min
Kartoffelpizza
(45)
Se mere
Omtanke
Andelsselskabet
Køb merchandise