Ostemad med sennep, råsyltede rødløg og blåbær

Ostemad med sennep, råsyltede rødløg og blåbær

30 min
En ostemad behøver ikke bare at være en ostemad. Prøv at supplere ostens umamismag med noget syre, noget stærkt, noget sødt og lidt bittert. På den måde løfter den ordinære ostemad sig til en lille gourmetoplevelse i hverdagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostemad-med-sennep-rasyltede-rodlog-og-blabar/

Sådan gør du

Råsyltede rødløg
  • Rør eddike og sukker sammen og lad det stå til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt løgringe og lad dem trække i ca. 10 min.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg osten herpå.
  • Fordel sennep, blåbær, syltede rødløg og brøndkarse på midten af de 2 ostemadder og server.

Du kan købe færdig syltede rødløg i de fleste supermarkeder.

Energiindhold for hele retten:

2561 kJ / 612 kcal

Næringsindhold pr. 100g

690 kJ / 165 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 6,3 % 2,5 g
Kulhydrat: 64,7 % 26,3 g
Fedt: 29 % 5,4 g

Ingredienser

Syltede rødløg
3 spsk Hvidvinseddike
2 spsk Sukker
1 Lille rødløg i tynde ringe
20 g Smør
2 skiver Rugbrød
4 Skiver skæreost
2 tsk Sennep
1 dl Blåbær
1 dl Brøndkarse