Ostemad med sennep, råsyltede rødløg og blåbær

Ostemad med sennep, råsyltede rødløg og blåbær

30 min
En ostemad behøver ikke bare at være en ostemad. Prøv at supplere ostens umamismag med noget syre, noget stærkt, noget sødt og lidt bittert. På den måde løfter den ordinære ostemad sig til en lille gourmetoplevelse i hverdagen.

Sådan gør du

Råsyltede rødløg
  • Rør eddike og sukker sammen og lad det stå til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt løgringe og lad dem trække i ca. 10 min.
  • Smør rugbrødskiverne med smør og læg osten herpå.
  • Fordel sennep, blåbær, syltede rødløg og brøndkarse på midten af de 2 ostemadder og server.
Tip

Du kan købe færdig syltede rødløg i de fleste supermarkeder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2561 kJ / 612 kcal

Næringsindhold pr. 100g

690 kJ / 165 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 6,3 % 2,5 g
Kulhydrat: 64,7 % 26,3 g
Fedt: 29 % 5,4 g

Ingredienser

Syltede rødløg
Hvidvinseddike
3 spsk
Sukker
2 spsk
Lille rødløg i tynde ringe
1
Smør
20 g
Rugbrød
2 skiver
Skiver skæreost
4
Sennep
2 tsk
Blåbær
1 dl
Brøndkarse
1 dl