Osteomelet med tomatsalsa

Osteomelet med tomatsalsa

Lækker og velsmagende omelet med ost og krydret tomatsalsa, der både er nem og hurtig at lave.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Tomatsalsa

2 Tomater i kvarte
½ Løg i både
1 Fed hvidløg
½ spsk Sød chilisauce
¼ tsk Groft salt
¼ tsk Sukker

Osteomelet

2 Æg
2 dl Frosne, optøede majs
2 spsk Mælk
¼ tsk Groft salt
25 g Smør til stegning
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Pynt

Fintklippet purløg

Sådan gør du

Tomatsalsa

  • Kom alle ingredienser i en food processor/hurtighakker og hak dem ved højeste hastighed i ca. 10 sek. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Osteomelet

  • Kom æg, majs, mælk og salt i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Smelt smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld æggeblandingen på panden og drys osten over. Bag omeletten ved jævn varme, skub let rundt i æggeblandingen mens omeletten stivner, ca. 3 min.

Ved serveringen

  • Lad halvdelen af omeletten glide over på et fad og fold resten over. Server salsaen til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3696 kJ / 883 kcal

Næringsindhold pr. 100g

631 kJ / 151 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,9 % 7,4 g
Kulhydrat: 15,2 % 5,6 g
Fedt: 64,9 % 11,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/osteomelet-med-tomatsalsa/