Osteomelet med tomatsalsa

Osteomelet med tomatsalsa

Lækker og velsmagende omelet med ost og krydret tomatsalsa, der både er nem og hurtig at lave.

Sådan gør du

Tomatsalsa
  • Kom alle ingredienser i en food processor/hurtighakker og hak dem ved højeste hastighed i ca. 10 sek. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Osteomelet
  • Kom æg, majs, mælk og salt i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Smelt smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld æggeblandingen på panden og drys osten over. Bag omeletten ved jævn varme, skub let rundt i æggeblandingen mens omeletten stivner, ca. 3 min.
Ved serveringen
  • Lad halvdelen af omeletten glide over på et fad og fold resten over. Server salsaen til.
Energiindhold for hele retten:

3696 kJ / 883 kcal

Næringsindhold pr. 100g

631 kJ / 151 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,9 % 7,4 g
Kulhydrat: 15,2 % 5,6 g
Fedt: 64,9 % 11,1 g
Mere inspiration

Prøv denne klassiske omelet med ost.

Omelet
30 min
Omelet
(15)

Ingredienser

Tomatsalsa
2 Tomater i kvarte
½ Zittauerløg i både
1 Fed hvidløg
½ spsk Sød chilisauce
¼ tsk Groft salt
¼ tsk Sukker
Osteomelet
2 Æg
2 dl Frosne, optøede majs
2 spsk Mælk
¼ tsk Groft salt
25 g Smør til stegning
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Fintklippet purløg