Bønnesalat med ost og avocado
&format=webp)
Bønnesalat med masser af farver, fylde og smag. Denne bønnesalat med rugkerner kan mætte i sig selv, men er også et herligt tilbehør til både grillmad eller en helt almindelig frikadelle eller falafel. Bønnesalat er nem at variere, bare tænk i forskellige farver og konsistenser, når du køber ind - eller tømmer køleskabet. Bønnesalat bliver måske et fast element i ugens madplan?
Ingredienser
Bønnesalat
160 g
Perlerug - polerede rugkerner (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
1 dåse
Cannellinibønner, eller andre hvide bønner (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1
Avocado i tern (ca. 125 g)
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
4
Gulerødder i lange, tynde strimler (ca. 300 g)
|
|
2
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
75 g
Romainesalat revet i grove stykker
|
|
100 g
Rensede blåbær
|
|
¼ tsk
Havsalt, fx maldon
|
Tilbehør
200 g
Groft brød - evt. ristet
|
---|
Sådan gør du
Bønnesalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du får endnu bedre bid i salaten, hvis du bruger tørrede bønner. Bønnerne skal lægges i blød dagen før, du skal bruge dem. Du kan erstatte blåbær med brombær, ferskner eller æbler, rugkerner med fx perlespelt - og du kan bruge forskellige oste i salaten.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
554 kJ / 132 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 4,1 g |
Protein: | 5,3 g |
Fedt: | 4,5 g |
Kulhydrat: | 17,5 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.
