Virkelig velsmagende ledsagere til blåskimmelost. Guf for osteelskere!
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 10 min. ved 200°.
Ostespecier
Bland mel og salt i en skål. Skær osten i mindre stykker og smuldr dem i melblandingen. Ælt dejen let sammen med eddike og vand. Tril den til en rulle - ca. 8 cm lang. Tryk rullen firkantet (ca. 3 x 4 cm). Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Skær dejen i meget tynde skiver. Læg specierne på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
Rødløgskompot
Fordel imens sukkeret i en kold gryde. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt løgene og kog blandingen et kort øjeblik. Tilsæt balsamico og kog løgene ved svag varme i ca. 10 min. eller til kompotten begynder at tykne. Lad rødløgskompotten køle lidt af.
Server de nybagte ostespecier med rødløgskompot, ost og ananaskirsebær.