Ostestænger

Ostestænger

60+ min
Fryseegnet
Lækre sprøde ostestænger er den perfekte appetizer. Den sprøde mørdej med umami smagen fra osten er en helt særlig kombination. Server ostestænger til drinks eller som en del af en større osteanretning. Ostestængerne er nemme og hurtige at lave - og de vækker med garanti begejstring hos dine gæster.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostestanger/

Sådan gør du

Bagetid:

6-8 min. ved 200°.

Ostestænger
  • Smuldr smørret i melet.
  • Tilsæt ost, paprika og salt, og ælt dejen let sammen. Lad den hvile i køleskabet i mindst ½ time.
  • Rul dejen ud til en plade (ca. ½ cm tyk) på et meldrysset bord. Skær dejen ud i stænger med fx en kagespore ca. 1 x 10 cm.
  • Læg dem på plader med bagepapir og bag øverst i ovnen - til de er gyldne.
  • Server ostestængerne lune, fx til en drink eller en osteanretning.

Du kan drysse ostestængerne med chiliflager eller sort peber, hvis du er til det.

Energiindhold for hele retten:

7664 kJ / 1832 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2033 kJ / 486 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 9,4 % 11,3 g
Kulhydrat: 21 % 25,1 g
Fedt: 69,6 % 38,2 g
Mere inspiration

En frisk salat med sprøde ostespecier.

Ingredienser

Ostestænger
125 g Koldt smør
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
125 g Revet revet cheddar- og maasdammerost
¼ tsk Mild paprika
¼ tsk Fint salt