Ovnbagt laks
30 min
&format=webp)
Ovnbagt laks er en favorit både til hverdag og fest. Denne ovnbagte laks er fint pyntet med sprødt krydder-rasp på toppen. Ud over at se godt ud, giver det knas og god smag fra hvidløg og krydderurter til den ovnbagte laks.

Ingredienser
4 personer
Krydder-rasp
½ dl Pankorasp | |
---|---|
½ dl Finthakkede krydderurter, fx persille og dild | |
1 Lille knust fed hvidløg | |
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet) | |
1 spsk Friskpresset citronsaft | |
½ tsk Groft salt |
Ovnbagt laks
20 g Smør | |
---|---|
400 g Laksefilet | |
¼ tsk Groft salt |
Pynt
½ Citron i skiver | |
---|---|
Krydderurter, fx persille og dild |
Sådan gør du
Krydder-rasp
Ovnbagt laks
Bedømmelse
Du kan smage krydder-raspen til med andre krydderurter eller chili. Du kan erstatte pankoraspen med hakkede mandler eller nødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4575 kJ / 1093 kcal
Næringsindhold pr. 100g
835 kJ / 199 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 31,2 % | 15,3 g |
Kulhydrat: | 8,2 % | 4 g |
Fedt: | 60,6 % | 13,7 g |