Ovnbagt laks
30 min
•
Ovnbagt laks er en favorit både til hverdag og fest. Denne ovnbagte laks er fint pyntet med sprødt krydder-rasp på toppen. Ud over at se godt ud, giver det knas og god smag fra hvidløg og krydderurter til den ovnbagte laks.
Ingredienser
Krydder-rasp
|
½ dl
Pankorasp
|
|
|---|---|
|
½ dl
Finthakkede krydderurter, fx persille og dild
|
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Ovnbagt laks
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
400 g
Laksefilet
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Pynt
|
½
Citron i skiver
|
|
|---|---|
|
Krydderurter, fx persille og dild
|
Sådan gør du
Krydder-rasp
Ovnbagt laks
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan smage krydder-raspen til med andre krydderurter eller chili. Du kan erstatte pankoraspen med hakkede mandler eller nødder.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
835 kJ / 200 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,1 g |
| Protein: | 15,3 g |
| Fedt: | 13,7 g |
| Kulhydrat: | 4 g |