Ovnbagt laks med rodfrugter

Laks i ovn er både velsmagende og nemt at have med at gøre selv en onsdag aften. Både rodfrugter og laksestykker i ovn passer sig selv, og med smag af sød chilisauce og sesam, er der lagt op til en ny oplevelse. Det er så nemt at sætte grøntsager og laksefilet i ovn, - og bare nyde at duften breder sig. Laks i ovn serveret med ovnbagte rodfrugter er en smuk og velsmagende smagskombination og du kan sætte laks i fad direkte på bordet .
Ingredienser
Ovnbagte rodfrugter
1 kg
Rensede rodfrugter, fx gulerødder, pastinak, kartofler og/eller persillerod
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
½ spsk
Olie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Chilibagt laks
4
Skind- og benfri laksefileter
|
|
---|---|
2 spsk
Sød chilisauce
|
|
1 spsk
Sesamfrø
|
Pynt
Bredbladet persille
|
|
---|---|
Citroner (usprøjtede) i både
|
Tilbehør
240 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Ovnbagte rodfrugter
Chilibagt laks
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Tilbered evt. ekstra laks, så kan du tage en laksemad eller laksesalat til frokost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11512 kJ / 2751 kcal
Næringsindhold pr. 100g
568 kJ / 136 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 24,4 % | 8,2 g |
Fedt: | 44,3 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 31,3 % | 10,5 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
