Ovnbagte pærer med kardemomme

Ovnbagte pærer med kardemomme

45 min
Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagte-parer-med-kardemomme/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset - lad stilkene sidde på pærerne. Læg pærerne tæt i et ovnfast fad (ca. 15 x 22 cm). Fordel citronskal, citronsaft, dessertvin og hasselnødder herpå. Bland de stødte kardemommefrø, vaniljekorn og sukker i en morter. Fordel sukkerblandingen og smørret over pærerne og bag dem midt i ovnen. Server pærerne lune med iskold cremefraiche.
Tips
  • I stedet for kardemommekapsler kan du bruge 2 tsk stødt kardemomme. I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.
Energiindhold for hele retten:

7322 kJ / 1750 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 3,8 % 1,9 g
Kulhydrat: 36 % 17,9 g
Fedt: 59,7 % 13,6 g
Alkohol: 0,5 %
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

4 Store pærer (ca. 500 g)
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Muscat - sød dessertvin
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
1 tsk Stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
1 Vaniljestang - kornene heraf
75 g Muscovadosukker (ca. 1 dl)
25 g Koldt smør i små tern
Tilbehør
1½ dl Creme fraiche 38%