Ovnbagte pærer med kardemomme

45 min
Ovnbagte pærer med kardemomme

Pærer bagt med masser af kardemomme, muscovadosukker og hasselnødder serveret med iskold cremefraiche er en nem og lækker dessert.

Ingredienser

4 Store pærer (ca. 500 g)
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ dl Muscat - sød dessertvin
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
1 tsk Stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
1 Vaniljestang - kornene heraf
75 g Muscovadosukker (ca. 1 dl)
25 g Koldt smør i små tern

Tilbehør

1½ dl Creme fraiche 38%

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset - lad stilkene sidde på pærerne. Læg pærerne tæt i et ovnfast fad (ca. 15 x 22 cm). Fordel citronskal, citronsaft, dessertvin og hasselnødder herpå. Bland de stødte kardemommefrø, vaniljekorn og sukker i en morter. Fordel sukkerblandingen og smørret over pærerne og bag dem midt i ovnen. Server pærerne lune med iskold cremefraiche.

Tips

  • I stedet for kardemommekapsler kan du bruge 2 tsk stødt kardemomme. I stedet for muscovadosukker kan du bruge brun farin.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7325 kJ / 1751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

846 kJ / 202 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 3,9 % 1,9 g
Kulhydrat: 36 % 17,9 g
Fedt: 59,6 % 13,6 g
Alkohol: 0,5 %
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagte-parer-med-kardemomme/