Ovndampet torsk med sennepssauce
60+ min

Ovndampet torsk med sennepssauce

Skøn klassisk servering af delikatessen, kogt torsk. Saucen giver et blidt og syrligt modspil til den sarte smag af torsk.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovndampet torsk med sennepssauce

Skøn klassisk servering af delikatessen, kogt torsk. Saucen giver et blidt og syrligt modspil til den sarte smag af torsk.

Antal portioner

Marinerede rødbeder

  • 25 g smør
  • 8 rødbeder i tynde stave
  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 4 spsk vand
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 6 skiver torsk (ca. 1200 g)
  • 25 g smør - smeltet
  • ½ tsk groft salt

Sennepssauce

  • 1½ tsk hvedemel
  • 2½ dl vand
  • 3 spsk hele gule sennepsfrø
  • 6 finthakkede skalotteløg
  • 200 g koldt smør i små stykker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Marinerede rødbeder

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbederne i ca. 2 min. Tilsæt eddike, vand, sukker og salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Kom rødbederne i en ovnfast skål og lad dem trække i ca. 2 timer. Smag til.

Rens, skyl og tør torskeskiverne. Læg skiverne i en bradepande med smurt bagepapir. Pensl torskeskiverne med smør og drys med salt. Damp fisken midt i ovnen. Lun rødbederne på en rist nederst i ovnen de sidste 10 min. – hæld væden fra rødbederne ved serveringen.

Sennepssauce

Pisk mel og lidt vand sammen i en gryde. Tilsæt resten af vandet, sennepsfrø og løg. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i lidt efter lidt. Varm saucen op (den må ikke koge) og tilsæt salt og peber. Smag til.

Dampning

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 54 %
Print