Æggekage i ovn
1 time
•
Æggekage i ovn er en god gammel klassiker. Denne æggekage i ovn med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Æggekagen smager dejligt med en skive ristet rugbrød. Uhm!
Ingredienser
|
4
Store tomater (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Æggekage
|
1 tsk
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 dl
Mælk
|
|
|
6
Æg
|
|
|
600 g
Kogte kartofler i tern
|
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
|
140 g
Revet mozzarellaost
|
Pynt
|
Frisk, klippet purløg
|
|---|
Tilbehør
|
300 g
Ristet rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Æggekage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hvis du undlader kartoflerne, bliver æggekagen i stedet til en luftig ovnmelet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
424 kJ / 101 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,3 g |
| Protein: | 5,5 g |
| Fedt: | 2,9 g |
| Kulhydrat: | 13,1 g |