Ovnstegt hare og kvædesyltede brombær
60+ min

Ovnstegt hare og kvædesyltede brombær

Udsøgt middagsret med et sødt strejf.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegt hare og kvædesyltede brombær

Udsøgt middagsret med et sødt strejf.

Antal portioner

Kvædesyltede brombær

  • 2 skrællede kvæder i grove tern
  • 1 æblemost (25 cl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 200 g skyllede brombær

Sauce

  • 1 renset, flået ung hare (ca. 1,7 kg)

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte kartofler
  • 400 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Kvædesyltede brombær

Kom kvæderne i en gryde sammen med æblemost, sukker og kanel. Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 8 min., eller til den er sirupsagtig - rør af og til. Vend brombærrene i.

Sauce

Lad imens smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i smørret og lad det bage godt sammen. Kom vand og fløde i under omrøring. Tilsæt rødvin, kulør, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.

Tjek haren for hagl og pelsrester. Fjern hinderne fra kødet. Skær for- og bagben af haren og klip ribbenene af. Læg alle stykkerne i ovnens bradepande og brun dem midt i ovnen. Skru ned for ovnen, tag ryggen ud og hold den varm. Hæld halvdelen af saucen over harestykkerne i ovnen. Steg dem ca. 20 min. - dryp kødet med sauce 4-5 gange. Læg ryggen tilbage i bradepanden og hæld resten af saucen over. Steg haren færdig de sidste 20 min. Tag den sauce, der ligger på haren, af. Lad haren hvile tildækket og si saucen over i en gryde. Tilsæt vand og fløde, varm saucen igennem og smag til.

Ved serveringen

Skær kødet fra ryggen og skær det i skiver. Husk de 2 mørbrader under stegen. Skær kødet fra bagbenene og server det i 2. omgang.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bruning

Ca. 10 min. ved 250°.

Stegning

Ca. 40 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 37 %
Print