Ovnstegt hare og kvædesyltede brombær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Udsøgt middagsret med et sødt strejf.

Ingredienser

Antal portioner

Kvædesyltede brombær

  • 2 skrællede kvæder i grove tern
  • 1 æblemost (25 cl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 200 g skyllede brombær

Sauce

  • 1 renset, flået ung hare (ca. 1.7 kg)

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte kartofler
  • 400 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Kvædesyltede brombær

Kom kvæderne i en gryde sammen med æblemost, sukker og kanel. Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 8 min., eller til den er sirupsagtig - rør af og til. Vend brombærrene i.

Sauce

Lad imens smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i smørret og lad det bage godt sammen. Kom vand og fløde i under omrøring. Tilsæt rødvin, kulør, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.

Tjek haren for hagl og pelsrester. Fjern hinderne fra kødet. Skær for- og bagben af haren og klip ribbenene af. Læg alle stykkerne i ovnens bradepande og brun dem midt i ovnen. Skru ned for ovnen, tag ryggen ud og hold den varm. Hæld halvdelen af saucen over harestykkerne i ovnen. Steg dem ca. 20 min. - dryp kødet med sauce 4-5 gange. Læg ryggen tilbage i bradepanden og hæld resten af saucen over. Steg haren færdig de sidste 20 min. Tag den sauce, der ligger på haren, af. Lad haren hvile tildækket og si saucen over i en gryde. Tilsæt vand og fløde, varm saucen igennem og smag til.

Ved serveringen

Skær kødet fra ryggen og skær det i skiver. Husk de 2 mørbrader under stegen. Skær kødet fra bagbenene og server det i 2. omgang.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bruning

Ca. 10 min. ved 250°.

Stegning

Ca. 40 min. ved 150°.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: