Ovnstegt torsk med hvidløgssmør
60+ min

Ovnstegt torsk med hvidløgssmør

Lækker fiskeret som får tænderne til at løbe i vand hos de fleste.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegt torsk med hvidløgssmør

Lækker fiskeret som får tænderne til at løbe i vand hos de fleste.

Antal portioner
  • 1 torsk eller kuller (ca. 2 kg)
  • groft salt til rengøring af fisken
  • 50 g smør
  • ½ tsk groft salt

Hvidløgssmør

  • 1 knust fed hvidløg
  • 2 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk tørret estragon - eller lidt frisk
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 1½ kg små kartofler
  • 40 g smør
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Torsken renses, deles på langs, rygben og finner fjernes. Skindet gnides med salt og fisken tørres af. Et ovnfast fad smøres med smør og der drysses salt på undersiden af fileterne inden de lægges med skindet opad i fadet. Der skæres nogle snit i skindet på skrå med ca. 2 cm"s mellemrum.

Hvidløgssmør

Hvidløg, persille, estragon og salt blandes i smørret. Denne blanding lægges ned i snittene og fisken sættes i ovnen. Der dryppes evt. med væsken et par gange under stegningen.

Fisken serveres med små, pillede kartofler, som vendes hele i smør på en pande, rystes til de er let gyldne, og drysses med hakket persille lige inden serveringen.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 36 %
Print