Ovnstegte fiskefileter

Ovnstegte fiskefileter

Ovnstegte fiskefileter er rugmelspanerede fiskefileter stegt i ovn serveret med en dejligt hjemmelavet remoulade. Ovnstegte fiskefileter er en dejlig nem måde at tilberede fiskefileter på.

Ingredienser

Mild remoulade

1 dl Yoghurt 10%
3 spsk Piccalilly
1 spsk Mayonnaise
1 spsk Fintklippet purløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. lidt rørsukker

Ovnstegte fiskefileter

500 g Fiskefileter, fx rødspætte-, skrubbe- eller isingfilet
75 g Rugmel
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Sammenpisket æg
50 g Smør - smeltet

Sådan gør du

Mild remoulade

  • Rør kvark, piccalilly og de øvrige ingredienser sammen.
  • Stil remouladen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ovnstegte fiskefileter

  • Rens og tør fiskefileterne. Del evt. store fiskefileter i i 2-3 stykker.
  • Bland rugmel, salt og peber og vend fisken heri.
  • Dyp oversiden af hver fiskefilet i æg og herefter endnu en gang i rugmel.
  • Læg fiskestykkerne på en plade med bagepapir med den dobbeltpanerede side opad.
  • Dryp dem med smeltet smør og steg fisken midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - varmluft.

Fiskefileterne kan paneres i rasp i stedet for rugmel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5968 kJ / 1426 kcal

Næringsindhold pr. 100g

704 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 32,4 % 13,4 g
Kulhydrat: 19,6 % 8,1 g
Fedt: 48 % 9,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnstegte-fiskefileter/