Ovnstegte kyllingelår og basilikumcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Skønne og saftige lår med lækker creme under skindet.

Ingredienser

Antal portioner

Basilikumcreme

  • 1¼ kg skrællede faste kartofler i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 8 tomater i grove stykker
  • 8 små fed hvidløg i kvarte
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 6 kyllingeoverlår eller -underlår (ca. 1 kg)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Basilikumcreme

Rør halvdelen af osten sammen med mælk, basilikum, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Bland kartoflerne sammen med tomater, hvidløg, salt og peber i en bradepande (ca. 22 x 30 cm).

Rør resten af osten sammen med basilikum og hvidløg. Lav en lomme under skindet på kyllingelårene. Fordel heri den krydrede ost (2-3 tsk pr. lår). Læg kyllingelårene på grøntsagerne, drys med salt og peber og steg retten midt i ovnen.

Spis basilikumcremen til de stegte kyllingelår og grøntsager.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: