Ovnstegte kyllingelår og basilikumcreme
60+ min

Ovnstegte kyllingelår og basilikumcreme

Skønne og saftige lår med lækker creme under skindet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte kyllingelår og basilikumcreme

Skønne og saftige lår med lækker creme under skindet.

Antal portioner

Basilikumcreme

  • 1¼ kg skrællede faste kartofler i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 8 tomater i grove stykker
  • 8 små fed hvidløg i kvarte
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 6 kyllingeoverlår eller -underlår (ca. 1 kg)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Basilikumcreme

Rør halvdelen af osten sammen med mælk, basilikum, salt og peber. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Bland kartoflerne sammen med tomater, hvidløg, salt og peber i en bradepande (ca. 22 x 30 cm).

Rør resten af osten sammen med basilikum og hvidløg. Lav en lomme under skindet på kyllingelårene. Fordel heri den krydrede ost (2-3 tsk pr. lår). Læg kyllingelårene på grøntsagerne, drys med salt og peber og steg retten midt i ovnen.

Spis basilikumcremen til de stegte kyllingelår og grøntsager.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %
Print