Ovnstegte kyllingelår og sursød hvidkålssalat
60+ min

Ovnstegte kyllingelår og sursød hvidkålssalat

Når først kylling og kartofler er i ovnen og hvidkålssalaten er blandet, er der tid til en lille hyggepause....eller til at få noget andet fra hånden.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte kyllingelår og sursød hvidkålssalat

Når først kylling og kartofler er i ovnen og hvidkålssalaten er blandet, er der tid til en lille hyggepause....eller til at få noget andet fra hånden.

Antal portioner
  • 1 kg kartofler i halve
  • 25 g smør - smeltet
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 kg kyllingeoverlår
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sursød hvidkålssalat

  • ½ dl risvinseddike eller hvidvinseddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 agurk i tynde stave
  • 200 g hvidkål i korte strimler
  • 3 gulerødder i tynde stave

Fremgangsmåde:

Vend kartoflerne i smør og læg dem i ovnens bradepande. Drys med salt og læg ovnristen ovenpå bradepanden.

Rens, skyl og tør kyllingelårene. Kom citronskal, -saft og hvidløg i en stor plastikpose egnet til madvarer. Kom kyllingelårene i posen og vend godt rundt. Læg lårene på ovnristen over kartoflerne og drys kødet med salt og peber. Steg kyllingelår og kartofler midt i ovnen, til begge dele er gyldne.

Sursød hvidkålssalat

Rør eddike, sukker, salt og peber sammen i en skål, til det er opløst. Vend grøntsagerne i dressingen og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Stegetid

Sæt retten i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 45 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %
Print