Pandekager med skovbær og skyrcreme
•
Lækre, luftige pandekager med skovbær og skyrcreme. Pandekagerne er lette at tilberede og smager himmelsk - og så er de lavet med en blanding af fuldkornsmel og hvedemel. Skyrcremen er drænet, så du får en ekstra cremet udgave til dine pandekager. Lav dem til én du holder af, eller når du skal være lidt god ved dig selv.
Ingredienser
Pandekager
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
|---|---|
|
75 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
|
½ tsk
Vaniljepulver
|
|
|
½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
2 dl
Mælk
|
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
|
|
2
Æggehvider (ca. 4 spsk)
|
|
|
75 g
Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
|
Tilbehør
|
150 g
Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
|
|
|---|---|
|
2 dl
Skyr med skovbær
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Uden for bærsæsonen kan du bruge frosne bær i dejen, og frugt eller marmelade som tilbehør.
Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
488 kJ / 117 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,3 g |
| Protein: | 6,1 g |
| Fedt: | 1,7 g |
| Kulhydrat: | 18,9 g |