Pandekager med skovbær og skyrcreme

Pandekager med skovbær og skyrcreme

Lækre, luftige pandekager med skovbær og skyrcreme. Pandekagerne er lette at tilberede og smager himmelsk - og så er de lavet med en blanding af fuldkornsmel og hvedemel. Skyrcremen er drænet, så du får en ekstra cremet udgave til dine pandekager. Lav dem til én du holder af, eller når du skal være lidt god ved dig selv.
https://www.arla.dk/opskrifter/pandekager-med-skovbar-og-skyrcreme/

Sådan gør du

Skyrcreme
  • Sæt 3 kaffefiltre, adskilte i en sigte over en skål og fordel skyr i kaffefiltrene. Lad det stå til afdrypning ca. 2 timer - eller til en tyk creme.
Pandekager
  • Kom hvedemel, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver, kardemomme og salt i en skål og bland det godt sammen. Pisk mel blandingen sammen med mælken til en jævn blanding. Tilsæt æggeblommer og honning - og pisk det godt. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen sammen med de friske bær.
  • Steg pandekager (ca. ¾ dl dej pr. pandekage) ved jævn varme 2 min. på hver side - eller til de er gyldne. Hold pandekagerne varme under alufolie og gentag med resten af dejen.
  • Server de lune pandekager med skyrcreme og friske bær.
Energiindhold for hele retten:

4283 kJ / 1024 kcal

Næringsindhold pr. 100g

467 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 17,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 69,1 % 19 g
Fedt: 13,1 % 1,7 g

Ingredienser

Skyrcreme
2 dl Yoghurt med skovbær
Pandekager
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
75 g Fuldkornshvedemel (ca. 1¼ dl)
1 tsk Bagepulver
½ tsk Vaniljepulver
½ tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Groft salt
2 dl Mælk
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
1 spsk Akaciehonning
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
75 g Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær
150 g Blandede bær, fx hindbær, blåbær, jordbær og brombær