Panko kylling med perlespeltsalat

Panko kylling med perlespeltsalat

30 min
Lækre kyllingestykker stegt i pankorasp og citronskal serveret med en fyldig perlespeltsalat.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog. Kog perlespelten ved jævn varme og under låg i ca. 16 min. - eller til de er møre.
Hvidløgsdressing
  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
Panko kylling
  • Skær kyllingefileterne i mindre stykker og drys med salt.
  • Bland panko rasp og citronskal sammen - og vend kyllingestykkerne heri.
  • Lad olien blive varm i en sauterpande og steg kyllingestykkerne 2-3 min. på hver side - eller til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Perlespeltsalat
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits broccoli, gulerødder og spidskål i ca. 3 min.
  • Tilsæt perlespelt, salt og peber og drys med græskarkerner.
  • Sever panko kylling med perlespeltsalat og dressing.
Mere inspiration

Prøv en sprød rulle med kalvefilet, skinke og ost - nytænkt Cordon bleu.

Cordon bleu
60+ min
Cordon bleu
(12)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10152 kJ / 2426 kcal

Næringsindhold pr. 100g

630 kJ / 151 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22,7 % 8,4 g
Kulhydrat: 27,3 % 10,1 g
Fedt: 50 % 8,5 g

Ingredienser

Vand
2 dl
Groft salt
¾ tsk
Perlespelt (ca. 2 dl)
160 g
Hvidløgsdressing
2 dl
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
¼ tsk
Panko kylling
Kyllingefilet
450 g
Groft salt
1 tsk
Pankorasp (ca. 1 dl)
25 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Rapsolie
1 dl
Perlespeltsalat
Smør
15 g
Broccoli i tynde skiver
250 g
Strimlede gulerødder (ca. 100 g)
2
Fintsnittet spidskål
100 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Ristede græskarkerner