Paprikagryde med kylling

45 min
Arbejdstid: 10 min
Paprikagryde med kylling

Paprikagryde er altid et hit! Her er paprikagryden lavet med kylling og serveret med ris og en skøn, grøn topping.

Ingredienser

2 dl Brune eller sorte ris

Topping

50 g Salatost i tern - smuldret
1 dl Hakket persille

Paprikagryde

1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
½ dl Vand
100 g Afdryppede grillede peberfrugter i olie
2 Små knuste fed hvidløg
1½ tsk Røget paprika
Friskkværnet peber
150 g Salatost i tern
200 g Kyllingefilet i mundrette stykker
1 Rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisning på emballagen.

Topping

  • Bland salatost og persille i en skål, og stil den tildækket på køl indtil servering.

Paprikagryde

  • Bring tomater, vand, grillede peberfrugter, hvidløg, røget paprika og peber i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  • Tilsæt salatost og blend blandingen.
  • Tilsæt kylling. Lad paprikagryden koge ved svag varme i ca. 4 min., tilsæt peberfrugt og kog i yderligere ca. 1 min. Smag til.
  • Server paprikagryden med topping og ris til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5963 kJ / 1425 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 36,7 % 8,2 g
Fedt: 35,1 % 3,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/paprikagryde-med-kylling/