Æbletrifli
Æbletrifli i en variant med sprød rugbrødscrumble og blød vaniljecreme. En klassisk dansk trifli er en lagdelt dessert bygget op af frisk frugt, -kompot eller -mos, et sprødt lag og creme eller flødeskum. Trifli er en nem dessert som kan forberedes i god tid, da alle elementerne skal køle af i denne opskrift: mos, crumble og creme. Triflien kan lægges sammen et par timer i forvejen eller lige inden servering. Server æbletriflien i små serveringsglas eller lav én stor æbletrifli.
Ingredienser
Æblemos
|
750 g
Syrlige, røde æbler i tern, fx Elstar
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Sukker
|
|
|
1 spsk
Vand
|
Rugbrødscrumble
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Revet rugbrød
|
|
|
2 spsk
Sukker
|
Vaniljecreme
|
1
Æggeblomme (ca. 1 spsk)
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
|
½
Vaniljestang
|
|
|
½ spsk
Majsstivelse fx maizena
|
|
|
1¼ dl
Mælk
|
|
1¼ dl
Piskefløde
|
|---|
Sådan gør du
Æblemos
Rugbrødscrumble
Vaniljecreme
Sådan samler du æbletriflien
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave den klassiske sprøde ristede rasp til æbletriflien. Du skal bruge 75 g smør, 150 g rasp og 85 g sukker. Smelt smørret og tilsæt rasp og sukker. Rist blandingen ved jævn varme - til det er gyldent og sprødt. Lad det køle af.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
606 kJ / 145 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,5 g |
| Protein: | 1,6 g |
| Fedt: | 7,1 g |
| Kulhydrat: | 18,6 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.