Æbletrifli
&format=webp)
Æbletrifli i en variant med sprød rugbrødscrumble og blød vaniljecreme. En klassisk dansk trifli er en lagdelt dessert bygget op af frisk frugt, -kompot eller -mos, et sprødt lag og creme eller flødeskum. Trifli er en nem dessert som kan forberedes i god tid, da alle elementerne skal køle af i denne opskrift: mos, crumble og creme. Triflien kan lægges sammen et par timer i forvejen eller lige inden servering. Server æbletriflien i små serveringsglas eller lav én stor æbletrifli.

Ingredienser
Æblemos
750 g Syrlige, røde æbler i tern, fx Elstar | |
---|---|
2 spsk Sukker | |
1 spsk Vand |
Rugbrødscrumble
50 g Smør | |
---|---|
200 g Revet rugbrød | |
2 spsk Sukker |
Vaniljecreme
1 Æggeblomme (ca. 1 spsk) | |
---|---|
1½ spsk Sukker | |
½ Vaniljestang | |
½ spsk Majsstivelse fx maizena | |
1¼ dl Mælk |
1¼ dl Piskefløde |
---|
Sådan gør du
Æblemos
Rugbrødscrumble
Vaniljecreme
Sådan samler du æbletriflien
Du kan også lave den klassiske sprøde ristede rasp til æbletriflien. Du skal bruge 75 g smør, 150 g rasp og 85 g sukker. Smelt smørret og tilsæt rasp og sukker. Rist blandingen ved jævn varme - til det er gyldent og sprødt. Lad det køle af.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8171 kJ / 1953 kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kJ / 144 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 4,5 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 52,2 % | 18,6 g |
Fedt: | 43,3 % | 7,1 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.