Pærekage med marcipan
1 time 5 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Pærekage med marcipan... Denne pærekage er en skøn og lækker bradepandekage, der både kan laves med friske pærer og pærer fra dåse. Pærekagen er god at tage med på farten - prøv fx denne nemme pærekage med marcipan næste gang kollegaerne skal forkæles...
Ingredienser
Pærekage
|
250 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
300 g
Sukker (ca. 3½ dl)
|
|
|
3
Æg
|
|
|
375 g
Hvedemel (ca. 6¼ dl)
|
|
|
1 spsk
Bagepulver
|
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
|
200 g
Groftrevet marcipan
|
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
5
Faste, modne pærer
|
|
|
15 g
Mandelflager
|
Tilbehør
|
2½ dl
Creme fraiche
|
|---|
Pynt
|
Flormelis
|
|---|
Sådan gør du
Pærekage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for friske pærer kan man anvende 1 dåse pærer, ca. 825 g. Lad pærerne dryppe af i en sigte. Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1045 kJ / 250 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 12,4 g |
| Kulhydrat: | 30,8 g |