Pæretærte med smuldredej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(125 vurderinger)

60+ min

Uventede gæster? Denne tærte er både hurtigt og nem at lave.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 modne, grønne pærer

Smuldredej

  • 125 g koldt smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 50 g grofthakkede mandler

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl pærerne og halver dem på langs. Fjern stilk og kernehus.

Smuldredej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker i.

Læg pærerne i en smurt tærteform, med den buede side opad, og drys med mandlerne. Fordel smuldredejen over pærerne, så pærerne er helt dækkede. Bag tærten midt i ovnen. Server den lune tærte med iskoldt flødeskum.

Tips

Tærten kan også tilberedes med pærer fra dåse, eller friske æbler.

Smuldredejen kan laves på en food processor. Skær smørret i mindre stykker. Hak mel, smør og sukker ved højeste hastighed i ca. 10 sek. til blandingen er smuldret.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Frysetip

Kan fryses inden bagning.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: