Parfait

3 timer 15 min
Arbejdstid: 25 min
Parfait

Parfait er en klassisk is fremstillet af æggeblommer, sukker og fløde. Parfait er kendetegnet ved at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket gør parfait til en lækker luftig is. Prøv denne nemme opskrift på parfait med vanilje næste gang du får lyst til hjemmelavet is!

Ingredienser

Parfait

½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf

Sådan gør du

Parfait

  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
  • Server fx med vafler og friske bær.

Du kan også serverer din parfait vendt i chokoladedrys.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8745 kJ / 2090 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1434 kJ / 343 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 3,5 % 2,9 g
Kulhydrat: 14,8 % 12,5 g
Fedt: 81,7 % 31,7 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/parfait/