Påskeboller

3 timer 40 min
Arbejdstid: 55 min
Påskeboller

De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtige med et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd. Påskebollerne er pyntet med spiselige blomster - og påskeæg naturligvis. Prøv de skønne påskeboller på påskebordet - hvis du også mener, at fastelavn burde vare lige til påske...

Ingredienser

Dej

2 dl Mælk
25 g Gær
425 g Hvedemel (ca. 7 dl)
1 Æg
½ tsk Groft salt
1 tsk Stødt kardemomme
1 dl Sukker
100 g Blødt smør
1 Pisket æg til pensling

Fyld

150 g Revet marcipan
1 dl Piskefløde
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Vaniljesukker
200 g Lemon curd
4 dl Piskefløde

Glasur

100 g Flormelis
1½ spsk Friskpresset citronsaft

Pynt

Finthakkede usaltede pistacienødder
Dragé påskeæg eller andre påskeæg
Spiselige blomster, fx gule hornviol og/eller timiankviste

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et bord og ælt den igennem. Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i yderligere 1 time.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad bollerne afkøle helt.

Fyld

  • Skær toppen af alle bollerne og tag krummen ud.
  • Bland krummen i en skål med marcipan, fløde, citronskal og vanilje.
  • Kom blandingen i de udhulede boller.
  • Fordel lemoncurd herpå (ca. 1 spsk i hver bolle).
  • Pisk fløden til et let skum og kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  • Sprøjt fløde på bollerne.

Glasur

  • Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur og fordel glasuren på de 10 toppe.
  • Læg toppene tilbage på de fyldte boller og pynt med pistacienødder, påskeæg og spiselige blomster ved serveringen.

Påskebollerne kan også laves i en hindbærvariant. Erstat lemoncurd med en god hindbærmarmelade og pynt med rød skovsyre, friske hindbær og et stykke chokolade, fx Toffifee.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26024 kJ / 6220 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1353 kJ / 323 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 48,1 % 38,3 g
Fedt: 46,2 % 16,9 g
Relateret video Påskeboller

Se hvordan du laver påskeboller her. De lækre påskeboller er i familie med de svenske fastelavnsboller semlor. Påskebollerne er dog meget mere friske og forårsagtigemed et smagfuldt fyld af citron, vanilje, flødeskum og lemoncurd.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/paskeboller/