Pasta-bix

30 min
Pasta-bix

En dejlig ret som leder tankerne hen på sol, varme og det italienske køkken.

Ingredienser

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret fuldkornspasta, fx penne
1 spsk Olivenolie
225 g Champignoner i halve og kvarte
2 Rødløg i ringe (ca. 150 g)
1 Grøn squash i stave (ca. 200 g)
250 g Små blommetomater i halve
1 dl Blandede, hakkede friske krydderurter, fx citrontimian, persille og basilikum
1¼ tsk Groft salt
150 g Revet cheddar- og maasdammerost

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen ca. 12 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.
  • Lad halvdelen af olien blive varm i en sauterpande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er gyldne og tørre - rør af og til. Tag champignonerne op. Lad resten af olien blive varm. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt squash, tomater og evt. hvidløg og steg ved svag varme i yderligere ca. 3 min. Vend krydderurter, salt og de stegte champignoner i, varm godt igennem og smag til.
  • Bland grøntsager og pasta. Kom retten i panden, lagvis med osten og server med det samme.

Tip

  • Du kan evt. tilsætte hvidløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9394 kJ / 2245 kcal

Næringsindhold pr. 100g

482 kJ / 115 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 18,5 % 5,2 g
Kulhydrat: 52,3 % 14,8 g
Fedt: 29,2 % 3,8 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-bix/