Pasta i ostesauce med salviekrydret grønt

Pasta i ostesauce med salviekrydret grønt

30 min
Frisk pasta, grøntsager og salvie i en mild ostesauce. Du kan også smage saucen til med blåskimmelost, hvis du er vild med det. Server retten med fx stegte kyllingefileter.

Sådan gør du

Salviekrydret grønt
  • Lad olien blive varm i en sauterpande. Svits champignon, squash, løg og hvidløg ved kraftig varme i ca. 2 min. Tilsæt sauce, salvie, citronskal og salt og bring retten i kog under omrøring.
  • Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde og kog pastaen efter anvisningen på emballagen - pastaen skal være mør, men ikke blød. Tag evt. 1 dl pastavand fra og hæld derefter pasta til afdrypning i et dørslag. Kom pastaen tilbage i gryden og vend grøntsagssaucen i. Tilsæt evt. lidt pastavand hvis retten er for tyk.
Tip
  • Du kan fx smage saucen til med lidt blåskimmelost.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10413 kJ / 2489 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 27,5 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,4 % 11,6 g
Fedt: 24,1 % 2,6 g

Ingredienser

Salviekrydret grønt
Rapsolie
1 spsk
Champignoner i halve
250 g
Grøn squash i tern (ca. 250 g)
1
Rødløg i skiver (ca. 150 g)
2
Finthakkede fed hvidløg
2
4 dl
Grofthakket frisk salvie
1½ spsk
Citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Vand
4 liter
Groft salt
4 tsk
Frisk hvid pasta, fx tagliatelle
500 g
Tilbehør
Stegt kyllingefilet
400 g