Pasta med bøgehatte og kammuslinger
45 min

Pasta med bøgehatte og kammuslinger

Italiensk inspireret klassiker med lækker sauce af skimmelost.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med bøgehatte og kammuslinger

Italiensk inspireret klassiker med lækker sauce af skimmelost.

Antal portioner

Kammuslinger

  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 12 store kammuslinger
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g frisk pasta, fx fettuccine
  • 3¾ liter vand
  • 3¾ tsk groft salt
  • 100 g sukkerærter i tynde strimler
  • 1 dl friske krydderurter, fx dild og kørvel

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg bøgehattene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min., eller til de er gyldne. Tilsæt hvidvinseddike og hvidvin. Lad svampene koge, stadig ved jævn varme og under omrøring, ca. 5 min., eller til væsken er næsten væk. Rør piskefløde, ost, vand, salt og peber i svampeblandingen og varm den godt igennem. Smag til. Hold saucen varm.

Kammuslinger

Lad olien blive varm i en pande. Tør kammuslingerne godt og drys dem med salt. Steg muslingerne ca. 2 min. på hver side - 2½ min., hvis de er store.

Kom imens pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 2 min. - den skal have "bid" men ikke være rå. Lad pastaen dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Vend pastaen i saucen sammen med sukkerærterne. Anret pastaen på tallerkener og læg 3 kammuslinger på hver. Pynt med krydderurter og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 39 %
Print