Pasta med bøgehatte og kammuslinger

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Italiensk inspireret klassiker med lækker sauce af skimmelost.

Ingredienser

Antal portioner

Kammuslinger

  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 12 store kammuslinger
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g frisk pasta, fx fettuccine
  • 3¾ liter vand
  • 3¾ tsk groft salt
  • 100 g sukkerærter i tynde strimler
  • 1 dl friske krydderurter, fx dild og kørvel

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg bøgehattene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min., eller til de er gyldne. Tilsæt hvidvinseddike og hvidvin. Lad svampene koge, stadig ved jævn varme og under omrøring, ca. 5 min., eller til væsken er næsten væk. Rør piskefløde, ost, vand, salt og peber i svampeblandingen og varm den godt igennem. Smag til. Hold saucen varm.

Kammuslinger

Lad olien blive varm i en pande. Tør kammuslingerne godt og drys dem med salt. Steg muslingerne ca. 2 min. på hver side - 2½ min., hvis de er store.

Kom imens pastaen i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog den i ca. 2 min. - den skal have "bid" men ikke være rå. Lad pastaen dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Vend pastaen i saucen sammen med sukkerærterne. Anret pastaen på tallerkener og læg 3 kammuslinger på hver. Pynt med krydderurter og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: