Pasta med grønt, bacon og hytteost

Pasta med grønt, bacon og hytteost

30 min
Spaghetti, bacon, hytteost og grønne grøntsager.....er super nem, hurtig og velsmagende pastaret, som de fleste vil synes om.

Sådan gør du

  • Fjern sværen, skær baconen i tern og læg dem i en kold pande.
  • Steg baconternene, først 3-4 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Kom basilikum, olie og salt i en hurtighakker. Hak i ca. 30 sek. til en basilikumolie.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 2 min.
  • Tilsæt forårsløg, ærter og slikærter. Rør rundt og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.
  • Kom det tilbage i gryden sammen med basilikumolien, spinatblade og salt. Vend igen godt rundt og anret pasta og grøntsager i 4 dybe tallerkener.
  • Fordel hytteost og bacon på toppen. Drys med groftkværnet peber og server.
Energiindhold for hele retten:

6439 kJ / 1539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

332 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,4 % 5,2 g
Kulhydrat: 33,4 % 6,5 g
Fedt: 40,2 % 3,6 g

Ingredienser

250 g Lufttørret bacon
½ liter Frisk basilikum med bløde stilke
2 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Frisk pasta
2 bundter Forårsløg i tynde skrå ringe (ca. 200 g)
175 g Frosne ærter
125 g Flækkede slikærter
100 g Rensede spinatblade
½ tsk Groft salt
200 g Hytteost
Groftkværnet peber