Pasta med grønt, bacon og hytteost

Bedømmelse

(13 vurderinger)

30 min

Spaghetti, bacon, hytteost og grønne grøntsager.....er super nem, hurtig og velsmagende pastaret, som de fleste vil synes om.

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g lufttørret bacon
  • ½ liter friske basilikumblade med bløde stilke
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g frisk pasta, fx spaghetti
  • 10 forårsløg i tynde skrå ringe (ca. 200 g)
  • 175 g fine ærter
  • 125 g flækkede slikærter
  • 100 g rensede spinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%

Pynt

  • friske basilikumblade
  • groftkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern sværen, skær baconen i tern og læg dem i en kold pande. Steg baconternene, først 3-4 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kom basilikum, olie og salt i en hurtighakker. Hak i ca. 30 sek. til en basilikumolie.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg, ærter og slikærter. Rør rundt og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Kom det tilbage i gryden sammen med basilikumolien, spinatblade og salt. Vend igen godt rundt og anret pasta og grøntsager i 4 dybe tallerkener. Fordel hytteost og bacon på toppen og pynt med basilikumblade og groftkværnet peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: