Pasta med grønt, bacon og hytteost

30 min
Pasta med grønt, bacon og hytteost

Spaghetti, bacon, hytteost og grønne grøntsager.....er super nem, hurtig og velsmagende pastaret, som de fleste vil synes om.

Ingredienser

250 g Lufttørret bacon
½ liter Frisk basilikum med bløde stilke
2 spsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Frisk pasta
2 bundter Forårsløg i tynde skrå ringe (ca. 200 g)
175 g Frosne ærter
125 g Flækkede slikærter
100 g Rensede spinatblade
½ tsk Groft salt
200 g Hytteost
Groftkværnet peber

Sådan gør du

  • Fjern sværen, skær baconen i tern og læg dem i en kold pande.
  • Steg baconternene, først 3-4 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Kom basilikum, olie og salt i en hurtighakker. Hak i ca. 30 sek. til en basilikumolie.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 2 min.
  • Tilsæt forårsløg, ærter og slikærter. Rør rundt og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag.
  • Kom det tilbage i gryden sammen med basilikumolien, spinatblade og salt. Vend igen godt rundt og anret pasta og grøntsager i 4 dybe tallerkener.
  • Fordel hytteost og bacon på toppen. Drys med groftkværnet peber og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8274 kJ / 1977 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,5 % 5,2 g
Kulhydrat: 26 % 6,5 g
Fedt: 53,5 % 6,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-gront-bacon-og-hytteost/