Pasta med grønt, bacon og hytteost

Pasta med grønt, bacon og hytteost

30 min
Spaghetti, bacon, hytteost og grønne grøntsager.....er super nem, hurtig og velsmagende pastaret, som de fleste vil synes om.

Sådan gør du

  • Fjern sværen, skær baconen i tern og læg dem i en kold pande. Steg baconternene, først 3-4 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Kom basilikum, olie og salt i en hurtighakker. Hak i ca. 30 sek. til en basilikumolie.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen i ca. 2 min. Tilsæt forårsløg, ærter og slikærter. Rør rundt og lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Kom det tilbage i gryden sammen med basilikumolien, spinatblade og salt. Vend igen godt rundt og anret pasta og grøntsager i 4 dybe tallerkener. Fordel hytteost og bacon på toppen og pynt med basilikumblade og groftkværnet peber.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6740 kJ / 1611 kcal

Næringsindhold pr. 100g

347 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 26,6 % 5,4 g
Kulhydrat: 30,9 % 6,3 g
Fedt: 42,5 % 4 g

Ingredienser

Lufttørret bacon
250 g
Frisk basilikum med bløde stilke
½ liter
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Frisk pasta, fx spaghetti
400 g
Forårsløg i tynde skrå ringe (ca. 200 g)
2 bundter
Fine ærter
175 g
Flækkede slikærter
125 g
Rensede spinatblade
100 g
Groft salt
½ tsk
200 g
Pynt
Friske basilikum
Groftkværnet peber