Pasta med grøntsager

15 min
Pasta med grøntsager

En nem vegetarisk pastaret med grøntsager - squash, champignoner og valnødder. Pastaretten kan varieres alt efter sæson.

Ingredienser

2 liter Vand
2 tsk Groft salt
250 g Tørret pasta, fx spaghetti
10 g Smør
1 Grøn squash i grove tern (ca. 300 g)
2 Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
200 g Champignoner i skiver
1 Rød peberfrugt i grove stykker (ca. 150 g)
4 dl Ostesauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Grofthakkede valnøddekerner
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

200 g Ristet groft flute

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kom pastaen i det kogende vand og kog den ved jævn varme i 9-10 min. - til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits squash, porrer, champignoner og peberfrugt ca. 3 min. Vend pasta i grøntsagerne. Tilsæt ostesauce, salt og peber og lad det koge sammen med grøntsagerne i ca. 3 min. Kom pastaretten i et fad og drys med valnødder og citronskal. Server straks med brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9639 kJ / 2304 kcal

Næringsindhold pr. 100g

464 kJ / 111 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 14,3 % 3,9 g
Kulhydrat: 60,7 % 16,6 g
Fedt: 25 % 3,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-grontsager/