Pasta med kødboller
30 min

Pasta med kødboller

Lady og Vagabonden...børn og voksne, næsten alle er vilde med pasta og kødboller.
Fryseegnet
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med kødboller

Lady og Vagabonden...børn og voksne, næsten alle er vilde med pasta og kødboller.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver

Kødboller - 24 stk.

  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af.

Kødboller

Form det hakkede kød til 24 små kødboller (a ca. 1 spsk). Bland mel, salt og peber i en tallerken og rul kødbollerne i melet. Lad smørret blive gyldent i panden. Steg kødbollerne først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - ryst panden så de bliver stegt på alle sider. Tag kødbollerne op og hold dem varme.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 6-8 min. Tilsæt porrer og kog i yderligere ca. 4 min., til pastaen er mør uden at være blød. Tag 1 dl af pastavandet fra og lad pasta og porrer dryppe af i et dørslag. Bring pastavandet, fløde tilsat hvidløg, salt og peber i kog i gryden. Vend den afdryppede pasta og porrer i fløden sammen med tomaterne. Smag til.

Ved serveringen

Kom pasta og grønsagssauce i et varmt fad. Fordel kødboller og bacon over retten og server straks.

Tips

Kødbollerne kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 22 %
Print